Fodervärd

Nyfiken på att vara Fodervärd?

Inför kommande kullar kan vi komma att söka kontakt med blivande fodervärdar för lovande bengalkattungar i vår uppfödning.

Den främsta orsaken till att vi ibland söker fodervärdar är för att vi inte vill ha för många katter hemma. Då vi vill katternas bästa är vi väldigt nogranna med att katter trivs.Vi tror att katterna har det bäst i ett hem med en eller ett par kattkompisar och när de blir för många så ökar inte bara stressen inom kattgruppen utan även smittorisken mellan katterna.

Att vara fodervärd är ett stort ansvar, du kommer att ha en värdefull avelskatt i ditt hem och du är som fodervärd ansvarig över kattens dagliga hälsa och välbefinnande. Du får gärna vara intresserad av kattavel och/eller utställning, men det är absolut inget krav - det viktigaste för oss är att vår foderkatt har det bra och är älskad i ett livslångt och kärleksfullt hem. 

Om detta låter intressant, ta kontakt med oss och berätta gärna lite mer om er och vilka ni är, samt vilka förväntningar ni har på en foderkatt.

Vi väljer våra fodervärdar med stor omsorg och kommer naturligtvis också vilja träffa er innan vi bestämmer oss.

Alla fodervärdsavtal vi gör är unika och anpassade till både fodervärden och den katt/de katter vi placerar.

Tanken är att det skall vara ett långsiktigt samarbete där vi är överens om villkoren.